Зеленський зробив заяву про українську зброю

Україна розпочала виробництво зброї, якої раніше не було в країні, включаючи артилерійські снаряди калібру 155 мм, далекобійні та морські дрони.

Володимир Зеленський
Зеленський зробив заяву про українську зброю

Україна розпочала виробництво зброї, якої раніше не було в країні, включаючи артилерійські снаряди калібру 155 мм, далекобійні та морські дрони, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на вечірнє звернення президента України Володимира Зеленського.

У Києві пройшов другий форум оборонних індустрій, де брали участь представники понад 30 країн та близько 300 компаній як українських, так і зарубіжних. Зеленський зазначив, що зростає інтерес як держав-партнерів, так і світових оборонних компаній до співпраці з Україною.

Частина угод уже реалізована, особливо у галузі інвестицій та локалізації виробництва. Україна активно працює над створенням нових видів озброєнь, включаючи дрони та артилерійські снаряди, а також над підтримкою західної бронетехніки. Президент наголосив на важливості прискорення цих процесів.

З початку повномасштабного вторгнення Росія Україна значно збільшила виробництво власної зброї, включаючи дрони та ракети. Раніше Зеленський провів наради з Сирським та Баргилевичем.

Також Зеленський висловився про передачу Україні активів РФ.