В Україні планують виробляти Switchblade 600, угода вже підписана

Американська компанія AeroVironment підписала угоду про локалізацію виробництва боєприпасів Switchblade 600, що барражують, в Україні.

В Україні планують виробляти Switchblade 600, угода вже підписана

Американська компанія AeroVironment підписала угоду про локалізацію виробництва боєприпасів Switchblade 600, що барражують, в Україні. Назва української компанії не розголошується з міркувань безпеки, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” із посиланням на “Мілітарний“.

Співпраця відбуватиметься поетапно: спочатку відправлять компоненти підсистем для інтеграції, потім планується розширити локалізацію та покращити систему. Угода вимагає узгодження з урядом США, на що потрібно близько 9 місяців.

Хоча точні обсяги виробництва не розкриваються, йдеться про кілька тисяч Switchblade 600 на рік. Також AeroVironment працює над спрощенням експлуатації системи та прагне проводити тренування безпосередньо в Україні, проте поки що навчання операторів проводиться у Польщі.

В умовах війни Україна збільшила виробництво власної зброї. Президент Володимир Зеленський повідомив, що країна здатна виробляти 4 млн дронів щорічно і успішно випробувала балістичну ракету. Глава Пентагону повідомив про новий пакет допомоги Україні на 6 млрд доларів.

Естонія має намір реструктуризувати військову допомогу Україні.

Exit mobile version