Найсучасніша система в арсеналі повітряні сили показали, як працює IRIS-T

Україна використовує сучасні системи ППО, включно з німецьким комплексом IRIS-T, для захисту від ворожих атак.

Військовий
Найсучасніша система в арсеналі повітряні сили показали, як працює IRIS-T

Україна використовує сучасні системи ППО, включно з німецьким комплексом IRIS-T, для захисту від ворожих атак, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Повітряні сили ЗСУ в Telegram.

IRIS-T та Nasams стали першими західними системами середньої дальності, що надійшли на озброєння України. Ці комплекси поступово замінюють старі радянські системи ППО. IRIS-T може вражати цілі в радіусі до 40 км та є найсучаснішим комплексом в арсеналі України.

Командир зенітного ракетного дивізіону підкреслив високу ефективність IRIS-T та подякував закордонним партнерам за допомогу. Він наголосив, що використання цих комплексів дозволяє надійно захищати критичну інфраструктуру у складних умовах війни.

Під час повномасштабного вторгнення Україна посилила свою ППО сучасним озброєнням, включаючи Patriot, SAMP-T та Nasams. Київ також закликає партнерів передати додаткові системи для покращення оборони. Нещодавно Німеччина поставила Україні ще одну батарею IRIS-T SLM із двома пусковими установками IRIS-T SLS. Північнокорейські хакери атакували компанію, що виробляє ППО Iris-T.

Німеччина передасть Україні 6 зенітно-ракетних комплексів IRIS-T.