Google, Meta та TikTok забанили в соцмережах російського виробника дронів

Google, Meta та TikTok видалили акаунти промислового підприємства з Татарстану, яке займалося вербуванням молодих іноземок для роботи на виробництві безпілотників.

Беспілотник
Google, Meta та TikTok забанили в соцмережах російського виробника дронів

Google, Meta та TikTok видалили акаунти промислового підприємства з Татарстану, яке займалося вербуванням молодих іноземок для роботи на виробництві безпілотників, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Associated Press.

Аккаунти на YouTube, Facebook, Instagram та TikTok були заблоковані після розслідування, опублікованого 10 жовтня. У ньому розкривалися умови праці на заводі в економічній зоні “Алабуга”, що під санкціями США та Великобританії.

Підприємство обіцяло іноземкам, переважно з Африки, безкоштовний переліт до Росії та зарплату понад 500 доларів. Однак на місці вони дізналися, що замість навчання мають працювати на виробництві безпілотників, які використовуються для атак на Україну.

Жінки скаржилися на тривалі робочі зміни, невиконані обіцянки із зарплати та небезпечні умови праці. Також були видалені акаунти Алабузького політехнічного інституту, випускники якого беруть участь у виробництві дронів. Ці сторінки мали понад 158 тисяч передплатників, а один з акаунтів у TikTok зібрав понад мільйон лайків. Google блокуватиме рекламу про американські вибори після дня голосування.

Індонезія просить Apple і Google заблокувати китайський застосунок Temu.