У Кабміні пояснили «порожні картки» пенсіонерів після виплат

Українські пенсіонери, які стали внутрішніми переселенцями до початку повномасштабної війни, мають пройти фізичну ідентифікацію.

Українські пенсіонери, які стали внутрішніми переселенцями до початку повномасштабної війни, мають пройти процедуру ідентифікації фізичного спрямування. Крайнім терміном для ідентифікації було 31 березня, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” із посиланням на урядовий портал.

“Потрібно було провести підтвердження своєї особи одним із представлених способів, який був би найбільш зручним. Онлайн або офлайн. Це було необхідно. Насамперед для того, щоб мати впевненість у тому, що державні гроші спрямовуються саме тій особі, якій вони повинні прийти”. .”, – повідомили на порталі.

Деякі частини пенсіонерів не вийшли на зв’язок із Пенсійним фондом. Для них пенсійні виплати продовжують нараховуватися, проте тимчасово, до проходження ідентифікації, не будуть перераховані безпосередньо на банківські картки. Таким чином, пенсіонери не втрачають грошей, але все одно мають пройти ідентифікацію.

У квітні держава виплатила 60,5 мільярда пенсій.