Зброя пішла: у ЗСУ заявили про зменшення дефіциту снарядів на фронті

У ЗСУ відмітили збільшення кількості снарядів / Фото: Оперативне командування "Захід"

Західна допомога почала надходити до ЗСУ, що вже відчувається на фронті.

Після відновлення військової допомоги з боку Сполучених Штатів артилеристи ЗСУ почали отримувати нові партії снарядів, що призвело до зменшення катастрофічного дефіциту снарядів під час боїв у Харківській області.

Про це інформує Reuters.

Військові заявили, що бої у північній частині Харківщині відзначаються вищою інтенсивністю, ніж це було з операцією поблизу Бахмута у 2023 році.

“Це 24/7, їхня піхота продовжує прибувати, ми продовжуємо відбивати їхні атаки. Принаймні, намагаємося. Коли це можливо, ми їх знищуємо”, – сказав навідник гаубиці 92-ї окремої штурмової бригади на ім'я Павло.

Він заявив, що раніше був в районі Бахмута, а тепер його підрозділ перевели на Харківщину.

“Тут набагато “гарячіше”. Там у нас не було снарядів, а тут хоч снаряди є, їх почали завозити. Є чим працювати, є чим воювати”, – додав військовослужбовець.

В свою чергу командир артилерійського підрозділу бригади Віталій заявив, що снаряди не закінчаться, оскільки всі розуміють важливість утримання оборонних рубежів.

“Так, ми будемо отримувати боєприпаси, бо ми протистоїмо великому і серйозному угрупованню ворога. Якщо ми зараз продемонструємо, що здатні в такій екстремальній ситуації зупинити широкомасштабний наступ ворога на Харків і Харківську область, то ворог не наважиться навіть думати про наступ на Київ, Чернігів, Суми чи Полтавщину”, – сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Зеленський різко висловився через затримку військової допомоги.

Крім того, ми раніше інформували, що Остін анонсував системи ППО та снаряди для ЗСУ.

tsn.ua

Exit mobile version