Чи можливо зламати застосунок “Резерв+”: у Міноборони прокоментували


Чи можливо зламати застосунок "Резерв+": у Міноборони прокоментували

Застосунок "Резерв+" / Фото: Фото з відкритих джерел

Застосунок отримує дані за запитом з реєстру в зашифрованому вигляді.

В Міноборони України запевнили, що зламати систему застосунку “Резерв+” і отримати бази даних з нього неможливо, адже вони там не зберігаються.

Про це заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко розповіла в коментарі виданню “Укрінформ”.

Черногоренко стверджує, що застосунок надійно захищений. Вона повідомила, що “Резерв+” отримав атестат відповідності комплексної системи захисту інформації.

“Над застосунком працювали найкращі команди з кібербезпеки та використовували найкращі успішні практики зі створення державних застосунків. Можемо запевнити, що зламати систему застосунку та отримати дані з неї неможливо, бо вона не зберігає їх”, – сказала заступниця міністра оборони.

Вона роз’яснила, що застосунок працює за принципом “Дії” та отримує дані за запитом з реєстру в зашифрованому вигляді.

Черногоренко додала, що “ті компрометації, що вже гуляють в Мережі”, є фейками та намаганнями зірвати мобілізаційні процеси, а також підірвати довіру до державних застосунків.

Нагадаємо, раніше в Міноборони дали відповіді на найпоширеніші запитання про роботу застосунку “Резерв+” та реєстру даних “Оберіг”.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Мобілізація в законі! Аншлаг у додатку “Резерв+”! “Листи щастя” на електронці!

Читайте провідні новини дня:

  • ЗСУ готові знищити установки, якими РФ б'є по Харкову: військовий пояснив, що стоїть на заваді
  • Мобілізація по-новому: чому Резерв+ не ліквідував черги в ТЦК і як не отримати гігантський штраф
  • Курс валют в Україні: долар нестримно дорожчає, побито всі рекорди – чого очікувати далі

tsn.ua