Чи планує Рада зменшувати мобілізаційний вік до 18 років: Стефанчук дав відповідь


Чи планує Рада зменшувати мобілізаційний вік до 18 років: Стефанчук дав відповідь

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук / Фото: Associated Press

Станом на зараз жодних офіційних заяв, повідомлень, звернень, пропозицій до Верховної Ради не надходило.

У парламенті не зареєстровано законодавчих ініціатив, які спрямовані на зниження віку, з якого здійснюватиметься мобілізація.

Про це заявив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, відповідаючи на запитання з приводу розмов партнерів щодо зниження мобілізаційного віку до 18 років, передає УНІАН.

“Станом на зараз жодних якихось офіційних заяв, повідомлень, звернень, пропозицій до українського парламенту в межах суб’єктів законодавчої ініціативи не надходило”, – підкреслив він.

Стефанчук наголосив, що дуже добре усвідомлює, що війна “це страшна математика”. “Це математика часу, зброї, фінансів і, на жаль, це страшна математика людського ресурсу”, – додав він.

Голова Верховної Ради нагадав, що парламент ухвалив законодавчі акти, щоб зробити справедливою мобілізацію і щоб людей перестали “хапати на вулиці”.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський у вівторок, 2 квітня, підписав закон 9281 про зниження граничного віку перебування громадян на військовому обліку призовників від 27 до 25 років. Це сталося майже через рік після його ухвалення Верховною Радою.

Читайте провідні новини дня:

  • Кадровий голод через мобілізацію: у метро Києва розповіли, до чого готуватися і де шукатимуть вихід
  • Смертельна аварія чеського потяга, що прямував до Чопа: подробиці від “Укрзалізниці”
  • “Буде неймовірне”: відомий астролог Влад Росс назвав найжорсткіші сценарії мобілізації

tsn.ua