Яких правил правил дорожнього руху повинні дотримуватися пішоходи?

На території української держави діють правила дорожнього руху, які стосуються не лише водіїв та транспорту, а й пішоходів.

На території української держави діють правила дорожнього руху, які стосуються не лише водіїв та транспорту, а й пішоходів. Деякі з цих правил поліція нагадала суспільству, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на патрульну поліцію Запорізької області.

Поліція Запорізької області нагадує, що пішоходи так само є частиною дорожнього руху, тому також повинні дотримуватись певних правил поведінки. Недотримання ПДР може призвести до штрафу.

Пішоходам заборонено виходити на проїжджу частину без перевірки безпеки. Необхідно впевнитись, що немає небезпеки для них та інших учасників дорожнього руху.

Не можна раптово виходити чи вибігати на проїжджу частину. Також не можна допускати самостійний вихід дітей дошкільного віку на проїжджу частину. Переходити проїжджу частину поза пішохідним переходом, якщо є розділова смуга або дорога має чотири і більше смуг так само заборонено.

Також пішоходам не можна затримуватися і зупинятися на проїжджій частині і рухатися автомагістраллю або дорогою для автомобілів.

В центрі Кропивницького на пішохідному переході водій авто збив чоловіка.