“Противник буде робити все можливе”: експерт шокував прогнозом щодо Торецька

Війна в Україні / фото ілюстративне / Фото: Associated Press

Станом на сьогодні українські військові можуть утримати Торецьк.

Російські окупанти активно просуваються у бік Торецька. Проте Сили оборони ще мають можливості утримати місто.

Про це в ефірі “Еспресо” розповів військовий експерт Центру оборонних стратегій України Віктор Кевлюк.

За його словами, станом на сьогодні українські військові можуть утримати Торецьк. Проте у самому місті можуть точитися бої.

“Я думаю, що через 7-10 днів противник увійде в місто й почнуться вуличні бої. Таким чином окупанти хочуть завершити спробу захопити всю Донецьку область у межах її адміністративних кордонів. Відповідно, противник буде робити все можливе на Сіверському, Часовоярівському, Торецькому, Курахівському та Краматорському напрямках, щоб досягти цієї мети”, – розповів Віктор Кевлюк.

Він  також додав, що Покровському напрямку окупанти мають сили та засоби, щоб досягти оперативного успіху.

“На Покровському напрямку противник досягнув тактичного успіху й має сили та засоби, що перетворити цей успіх на оперативний. Росіянам залишилось просунутись на 6 км, щоб перерізати основні логістичні маршрути Сил оборони. Такі дії противника створять невигідні для подальшої оборони умови на тому ж Торецькому напрямку для ЗСУ. Сили оборони змушені будуть відійти до лінії Словʼянськ – Краматорськ – Дружківка – Костянтинівка – Покровськ. Це небажаний розвиток подій для нас. Оскільки ми втратимо контроль над дуже серйозними територіями, які потім доведеться звільняти”, – підкреслив експерт.

Нагадаємо, що на Торецькому напрямку окупанти перейшли в наступ й досягли деяких результатів.

tsn.ua

Exit mobile version