“Шлях до поразки”: гучний “наїзд” Безуглої на Сирського та Умєрова


“Шлях до поразки”: гучний “наїзд” Безуглої на Сирського та Умєрова

Безугла прокоментувала ситуацію з поповненням в армії. Фото: Facebook

На думку депутатки, катастрофічні процеси з поповненням бойових підрозділів та бездумне створення нових, є шляхом до поразки, а не до ротацій та посилення ЗСУ.

Народна депутатка України Мар’яна Безугла невдоволена тим, як поповнюють бригади в Силах оборони. 

Свою критичну думку вона опублікувала на своїй сторінці у Facebook.

На думку нардепки, катастрофічні процеси з поповненням бойових підрозділів та бездумне створення нових є шляхом до поразки, а не до ротацій та посилення ЗСУ. Такий підхід був, за її словами, за часів попереднього головкома ЗСУ Валерія Залужного і використовується і зараз.

“Зараз замість того, щоб інтенсивно поповнювати вже діючі бойові підрозділи, знову йде створення нових. Пристроюють штабних, створюють нові підрозділи забезпечення під тиловиків і “розмазують тонким шаром” техніку. Ситуація настільки критична і “дерев'яна”, що змушена знову про це написати”, — написала Безугла.

За її словами, на лінії фронту воюють по-різному укомплектовані бригади. Є такі, які укомплектовані на 40-50%.

“Здоровий глузд “кричить”, що розглядати створення нових бригад можна тільки після гарантованого укомплектування діючих та створивши навчений резерв. Але генерали його не чують. Вони роблять зовсім інше. Вони створюють нові й нові бригади-зомбі. От ще, для створення нової бригади потрібно близько сотні старших офіцерів. Це знову про перспективи та якість управління”, — зазначила депутатка.

“Зомбі-бригади”

Як пише депутатка, перший варіант — це коли нова бригада заходить на позиції, а стара не виходить, бо не може передати смугу відповідальності “новій зомбі-бригаді”. В результаті стару не виводять, під час спроби ротації гине більше людей, втрачаються позиції, які тримались місяцями, а не виведені бригади “тулять одна до одної”.

“Отакі “натулені” один до одного, як “шпроти в банці”, десятки батальйонів та бригад з низькою укомплектованістю та надзвичайно малими смугами — це переважно і є український фронт, який скомпонували наші генерали. Це фірмовий стиль управління, зокрема у Сирського”, — вважає Мар’яна Безугла.

“Генеральський лайфгак”

Другий варіант розвитку подій, на думку Безуглої, це коли стару бригаду ротують на ще складнішу ділянку фронту.

“Цей варіант я називаю “генеральський лайфхак, як здати росіянам місто/село і добити бойовий підрозділ, щоб убиті українські громадяни забрали накопичений досвід у могилу”. В результаті нова злякана зомбі-бригада тікає, “сиплеться” і втрачає позиції, а кинута в чергове пекло стара остаточно “сточується”. Таке перекидання старої виснаженої бригади, як правило, не дає ніяких інших результатів, окрім зазначеного монструозного лайфхаку, вигідного тільки Росії”, — пише нардепка.

“Старі бригаду виводять, нова сиплеться”

Третій варіант, про який пише народна обраниця, це коли стару бригаду виводять і дають пару тижнів на відновлення, нова “сиплеться”. Через пару тижнів таку “відновлену” бригаду кидають у нове пекло.

Вона заявляє, що створення нових бригад підтримує головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, а міністр оборони Рустем Умєров закриває на це очі.

“Створюємо нові, витрачаємо ресурс на їх підготовку, щоб потім знову переводити в піхоту? І знову. Це не логічно та дуже дорого. 80% бюджету війни йде на утримання персоналу. Краще купити снаряди або дрони! Це мільярди викинутих коштів і втрачені шанси зберегти життя. Але трагічна проблема, що ні в Міноборони, ні в Генштабі досі не рахують кошти аналітично, там все ще “бухоблік””, — заявила Безугла.

Нагадаємо, народна депутатка Мар’яна Безугла знайшла ще одну підставу, щоб докорити головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському, який на її думку, не бажає сприймати “незручну правду”.

Сирський перевірив військову техніку, яку побудували українські спеціалісти


“Шлях до поразки”: гучний “наїзд” Безуглої на Сирського та Умєрова

Читайте провідні новини дня: 

  • Блокпости ТЦК навіть на вулицях: названо сценарії нової мобілізації після 16 липня
  • Як Трамп хоче домовитися з Путіним: шантаж, переговори й заморожування війни
  • “Вони можуть тримати такий темп”: Жданов відповів, коли Росія планує завдати наступного масованого удару

tsn.ua