Співак і лейтенант Святослав Вакарчук демобілізувався – ЗМІ

Фото: facebook.com/sviatoslav.vakarchuk

Експолітик подав електронну декларацію про звільнення з військової служби.

Колишній народний депутат і лідер гурту “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук подав електронну декларацію про звільнення з військової служби.

Про це пише видання “Главком” з посиланням на реєстр декларацій.

За січень-початок травня 2024 року співак вказав 89,6 тис. грн у вигляді грошового забезпечення на військовій службі. Вакарчук не уточнив, яка військова частина платила йому кошти.

Крім того, він задекларував готівкою 5,4 млн грн, $200 тис. і 125 тис. євро. На банківських рахунках у співака лежить 30 тис. грн і $205,6 тис.

Окремо у 2023 році експолітик позичив $27 тис. українській співачці Христині Соловій.

Загалом за 2022-2023 роки Святослав Вакарчук отримав 764,6 тис. грн у вигляді грошового забезпечення на військовій службі.

Як пише видання “Арміяinform” в перші дні повномасштабної війни Вакарчук пішов до ТЦК і уклав контракт із ЗСУ. Він отримав звання лейтенанта Збройних Сил України, і був направлений до Львівської військово-цивільної адміністрації.

“Львівська ВЦА у буквальному сенсі дала мені відрядження їздити по Україні та надихати людей. Такий це має вигляд. Тому я на своєму місці, а якщо потрібно буде, безумовно буду захищати країну зі зброєю у руках”, — розповідав Святослав Вакарчук.

Раніше Вакарчук висловився про удар по “Охматдиту” і зізнався, яку суму “Океан Ельзи” задонатив на допомогу.

Новини ТСН онлайн 19:30 8 липня. 31 загиблий! Чорний понеділок масованої атаки!


tsn.ua

Exit mobile version