Окупанти на Донеччині намагаються створити котел для ЗСУ: експерт пояснив деталі


Окупанти на Донеччині намагаються створити котел для ЗСУ: експерт пояснив деталі

Війна в Україні / фото ілюстративне / Фото: Associated Press

В окупантів на фронті відчувається брак ресурсів. Ситуація перебуває в динаміці та непростою.

Російські окупанти на фронті вже відчувають брак ресурсів. Проте активізація армії РФ в напрямку населеного пункту Шуми та в напрямку Нью-Йорка – досить загрозлива.

Про це в ефірі “Еспресо” розповів військовий експерт, полковник ЗСУ, ексречник Генерального штабу ЗСУ Владислав Селезньов.

“Активізація ворога в напрямку населеного пункту Шуми та в напрямку Нью-Йорка є досить загрозливою тенденцією. Якщо ворог і просувається на 100-300 метрів на добу, але очевидно, що у такий спосіб він намагається сформувати кліщі для створення котла для українських оборонців, які діють на цій ділянці фронту. Але український Генштаб чітко бачить усі можливості щодо дій ворожої армії, і вчиняє відповідні заходи протидії. Тому що фланги у противника – це завжди досить слабкі місця”, – наголосив Владислав Селезньов.

За його словами, в окупантів на фронті відчувається брак ресурсів. Ситуація перебуває в динаміці та непростою.

“Ворог, який не має досягнутих результатів, може не встигнути зрефлексувати на відповідні контрдії Сил оборони України. Ситуація перебуває в динаміці і є непростою. Очевидно, що Генштаб України реагуватиме на ризики, що створюються для наших оборонців, які де-факто перебувають в оточенні з трьох сторін. Які рішення ухвалюватимуться – складно поки що прогнозувати. Вважаю, що потрібно тримати визначені рубежі та позиції, допоки це не стане критично загрозливим для наших оборонців”, – підкреслив військовий експерт.

Він також додав, що далі необхідно проводити маневрену оборону. Оскільки ключова місія Сил оборони – це системне знищення ворожої живої сили, бронетехніки та зброї.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного головнокомандувача.

tsn.ua