Як подати коригуючу заяву-розрахунок до ПФУ?

ПФУ нагадує, що підставою для фінансування страхувальників на виплати з тимчасової непрацездатності є заява-розрахунок.

Пенсійний фонд України нагадує, що підставою для фінансування страхувальників на виплати з тимчасової непрацездатності є заява-розрахунок, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на pfu.gov.ua.

Іноді після того, як роботодавець подав заяву-розрахунок і вона отримала оплачений статус, може виникнути потреба внести зміни. Для того, щоб виконати зміни, потрібно подати коригуючу заяву-розрахунок.

Для того, щоб це зробити, потрібно увійти в особистий кабінет і зайти в розділ “Заявка-розрахунок”. Натиснути “пошук” та скопіювати номер заяви-розрахунку. Далі потрібно створити нову заяву та вибрати опцію “Корегуюча ЗР”. У новому вікні потрібно ввести номер заяви-розрахунків, а потім вибрати тип корекції. У розділі “Додаток про тимчасову непрацездатність” потрібно натиснути на іконку з олівцем та внести коригувальні дані.

Після цього потрібно вказати причину коригування та сформувати заяву-розрахунок. Далі перевірте коригуючу заяву та натиснути на “Підписати та відправити до ПФУ”. Заява отримає статус “В обробці”.

Для того, щоб не допускати помилок у розрахунках, потрібно використовувати точні інструменти. Можна використовувати як допоміжний інструмент калькулятор ПДВ.

У ПФУ назвали середній розпір пенсії в липні.

Exit mobile version