СБУ затримали зрадників, які спалювали військові та волонтерські авто

СБУ, а також Нацполіція затримали пару, яка на замовлення РФ підпалювала автомобілі, що належали військовим та представникам волонтерських організацій.

Служба безпеки, а також Національна поліція затримали пару, яка на замовлення Російської Федерації підпалювала автомобілі, що належали військовим та представникам волонтерських організацій. Це відбувалося на території Київської області, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” із посиланням на прес-службу СБУ.

Російська Федерація найняла 25-річного чоловіка з Черкаської області, а також його співмешканку 20 років. Вони проводили пошуки легкого заробітку в Інтернеті, що стало підґрунтям для найму їх на роботу.

На початку липня 2024 року на їхнє оголошення відгукнувся представник Росії, запропонувавши гроші за підпал автомобілів ЗСУ. Зв’язок між ними проходив через анонімний чат у месенджері.

Пара прибула на околиці Києва і шукала паркування з військовими машинами. Після виявлення трьох цілей вони сфотографували їх і відправили на погодження замовнику.

Після підтвердження, пара підпалила три автомобілі. На місці злочину вони знімали підпали, щоб відправити відео як звіт замовнику.

СБУ у Харкові затримала російського шпигуна.