На Одещині затримано диверсанта, який планував підпал об’єктів “Укрзалізниці”

Військова контррозвідка Служби безпеки України затримала на території Одеської області диверсанта, який готував підпали на об'єктах "Укрзалізниці".

Військова контррозвідка Служби безпеки України затримала на території Одеської області диверсанта, який готував підпали на об’єктах “Укрзалізниці”. Його цілями були трансформовані підстанції та релейні шафи на основних залізничних лініях регіону, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” із посиланням на прес-службу СБУ.

Російська Федерація планувала заблокувати переміщення військової техніки Збройних сил України, знищуючи енергетичне обладнання. Для цього спецслужба РФ найняла місцевого будівельника, який шукав підробіток через месенджер Telegram.

Зловмисник розвідав місце біля залізничної колії та підготував сховок із трьома “коктейлями Молотова”. Крім цього, він залучив знайомого для підпалу електропідстанції за вказаними координатами. За планом він мав записати підпал на відео, щоб відправити наймачу з РФ звіт.

СБУ запобігла подальшим атакам і затримала диверсанта на початковому етапі його діяльності. Також у нього виявили саморобні запальні суміші та мобільний телефон для зв’язку з кураторами.

На Одещині квартирант сокирою розрубав голову жінці, у якої жив.