Росія не скасувала переговори з Україною, а відтермінувала їх – Le Monde


Росія не скасувала переговори з Україною, а відтермінувала їх - Le Monde

Володимир Зеленський і Нарендра Моді під час зустрічі в Києві / Фото: Офіс президента України

Учора, 23 серпня, індійський прем'єр прибув з візитом до Києва.

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді напередодні свого першого візиту до України в п'ятницю, 23 серпня, заявив, що “жодну проблему не можна вирішити на полі бою”. 

Про це йдеться у публікації Le Monde.

Це перший візит Моді до Києва від початку російського вторгнення. Тоді як, пише видання, на початку липня Моді розлютив президента України Володимира Зеленського, коли його сфотографували в обіймах з президентом Росії Володимиром Путіним під час поїздки до Москви, відразу після розбомблення дитячої лікарні в Києві.

У столиці України він має намір “поділитися з Зеленським перспективами мирного вирішення конфлікту, що триває в Україні”.

“Мирне розв'язання” все ще виглядає дуже далеко. Незважаючи на це, непрямі переговори, які велися в умовах найвищої секретності, нещодавно відбувалися між Україною та Росією, повідомила The Washington Post 17 серпня. Метою було домовитися про “визначну угоду про припинення ударів по енергетичній та енергетичній інфраструктурі з обох сторін”, що становить до “часткового припинення вогню [пропонуючи] відстрочку для обох країн”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що російська та українська делегації мали зустрітися в Досі наприкінці серпня, але розпочате 6 серпня вторгнення України до Курської області перервало процес. 

“Росія “не скасувала переговори, вони сказали, дайте нам час”, – повідомило дипломатичне джерело, цитоване американською газетою.

Джерело, близьке до справи, підтвердило Le Monde наявність цих переговорів. Ідея виникла після Українського мирного саміту, який відбувся в середині червня у Швейцарії.

Катар запропонував прийняти переговори з питань енергетики та хотів, щоб Росія та Україна взяли участь, щоб досягти конкретних, відчутних результатів”, – пише видання.

Додамо, в ОП прокоментували можливість запрошення РФ на наступний мирний саміт.

tsn.ua