Українці на прифронтових територіях отримають гроші на купівлю дров та вугілля

Мешканці прифронтових районів української держави отримають одноразову виплату у розмірі 21 тисяч гривень для купівлі твердого побутового палива.

Машина із деревом
Українці на прифронтових територіях отримають гроші на купівлю дров та вугілля

Мешканці прифронтових районів української держави отримають одноразову виплату у розмірі 21 тисяч гривень для купівлі твердого побутового палива. Це рішення було ухвалене Кабінетом міністрів України, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на прес-службу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Насамперед дана допомога призначена для людей, які живуть в межах 10 кілометрів від державного кордону з Росією або лінії зіткнення. Це стосується мешканців Сумської, Харківської, Херсонської, Луганської, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської та Чернігівської областей.

Програма фінансується за допомогою УВКБ ООН. Вона спрямована на забезпечення жителів регіонів прифронтових паливом на зимовий період. Минулого року українці також отримували подібні виплати для купівлі дров та вугілля. Підприємці на прифронтових і деокупованих територіях отримали генератори від ООН.

Частину прифронтових територій можуть вивести з-під графіків відключень.