Україна та МВФ розпочали обговорення фіскальних реформ

Міністерство фінансів України та Національний банк 4 вересня розпочали обговорення з місією МВФ щодо п'ятого перегляду програми EFF.

МВФ
Україна та МВФ розпочали обговорення фіскальних реформ

Міністерство фінансів України та Національний банк 4 вересня розпочали обговорення з місією МВФ щодо п’ятого перегляду програми EFF, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Facebook Міністерства фінансів України.

Головні теми обговорення – це виконання умов програми та фіскальні реформи, оновлення боргової стійкості та пріоритети реформ уряду.

Чинний лідер Мінфіну Сергій Марченко зробив заяву про те, що з початку вторгнення Російської Федерації МВФ направив Україні 10,2 млрд. доларів. Завдяки цьому МВФ став третім за величиною джерелом фінансової підтримки після ЄС та США.

Також політик додав, що співпраця з МВФ для підтримки макрофінансової стабільності є вкрай важливою. На початок вересня Україна виконала 23 із 37 структурних маяків програми, включаючи 14, пов’язаних із фіскальними реформами. МВФ розпочинає переговори з Україною щодо розширеного фінансування.

МВФ починає місію для перегляду програми EFF.