Із системи “Шлях” виключили 16 перевізників

16 перевізників було відключено від системи "Шлях" через підозри у порушенні правил перетину кордону для військовозобов'язаних.

Прикордонник та вантажівка
Із системи "Шлях" виключили 16 перевізників

16 перевізників було відключено від системи “Шлях” через підозри у порушенні правил перетину кордону для військовозобов’язаних, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на прес-службу “Укртрансбезпеки“.

Комісія “Укртрансбезпеки” на три місяці наклала блокування на доступ до системи для кількох компаній та індивідуальних підприємців, включаючи ФОП Мурашкіна, Ліхтея, Педорченка та інші. Перевізників підозрюють у тому, що вони допомагали чоловікам призовного віку перетинати кордон під час воєнного стану. Ці чоловіки виїжджали як водії та не поверталися до України.

Комісія розглядає ще десятки подібних випадків і після перевірки ухвалить рішення. Система “Шлях” дозволяє водіям, які перевозять гуманітарну допомогу або медичні вантажі, отримувати дозвіл на виїзд за кордон, незважаючи на обмеження для військовозобов’язаних чоловіків. На автошляхах Кіровоградщини дорожники поновлюють розмітку та прибирають сміття на узбіччях.

Угорщина знайшла альтернативний шлях для постачання нафти з Росії в обхід України.