Хто перевіряє військово-облікові документи та що буде за відмову від повістки?

В Україні визначено правила перевірки військово-облікових документів у чоловіків віком від 18 до 60 років на час мобілізації, а також дії при відмові від отримання порядку денного.

Перевірка військового квитка
Хто перевіряє військово-облікові документи та що буде за відмову від повістки?

В Україні визначено правила перевірки військово-облікових документів у чоловіків віком від 18 до 60 років на час мобілізації, а також дії при відмові від отримання порядку денного, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Telegram омбудсмена Дмитра Лубинця.

Перевірка може проводитись на кордоні, за місцем проживання, роботи, навчання та у громадських місцях уповноваженими представниками ТЦК, поліцією чи Держприкордонслужбою.

Представники повинні представитися, показати посвідчення та запросити у громадянина військово-обліковий документ та посвідчення особи. Процес перевірки фіксується на фото чи відео. Якщо знайдено порушення, громадянину видають порядок денний для постановки на облік.

У разі відмови від порядку денного складається акт, який підписується членами групи. Якщо людина відмовляється слідувати до ТЦК, поліція може її затримати та доставити до ТЦК. Документи, видані до травня 2024 року, залишаються дійсними. Нагадаємо, житель Львівщини отримав три повістки, але військові частини не брали його на службу.

Вже відомо як перевірити справжність повістки за допомогою “Резерв +”.