У Запоріжжі пролунали вибухи, перед цим фіксувався запуск ворогом КАБ

Увечері 22 вересня у Запоріжжі сталися вибухи під час повітряної тривоги.

Представник ДСНС України
У Запоріжжі пролунали вибухи, перед цим фіксувався запуск ворогом КАБ

Увечері 22 вересня у Запоріжжі сталися вибухи під час повітряної тривоги. Близько 23:04 мешканці міста почули вибухи, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” із посиланням на Івана Федорова.

Пригода збіглася з попередженням Повітряних сил ЗСУ про можливу атаку з використанням керованих авіаційних бомб (КАБ). Військові зафіксували запуск бомби близько 22:37. Жителів міста закликали залишатися в укриттях через загрозу авіаударів.

Раніше цього дня Повітряні сили України повідомляли про активність ворожої тактичної авіації на південно-східному напрямку. Це вказувало можливе застосування авіаційних засобів поразки російськими окупантами.

Запоріжжя та інші населені пункти регіону регулярно атакуються з боку Росії. 2 вересня російські сили завдали удару по місту з використанням балістичних ракет, що призвело до загибелі двох людей, включаючи дитину, та поранень ще двох. Раніше, 27 серпня, місто також було атаковане балістичними ракетами, випущеними з території тимчасово окупованого Криму. За тиждень РФ застосувала по Україні понад 900 КАБів та близько 400 дронів.

Нагадаємо про удар КАБом по багатоповерхівці в Харкові.