У Києві знешкодили банду рекетирів, яку очолював росіянин

У Києві правоохоронці затримали банду рекетирів, які викрали та катували громадянина Туреччини.

Затримання рекетиру
У Києві знешкодили банду рекетирів, яку очолював росіянин

У Києві правоохоронці затримали банду рекетирів, які викрали та катували громадянина Туреччини, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на прес-службу Служби безпеки України.

СБУ заявила, що в столиці заарештовано четверо рецидивістів, раніше засуджених за розбій, наркоторгівлю та незаконне зберігання зброї. Банду очолював росіянин, раніше засуджений за участь у терористичному угрупуванні. Після звільнення злочинці об’єдналися та почали вимагати гроші у підприємців та фрілансерів. У разі відмови вони застосовували тортури.

Зловмисники викрали турецького IT-фахівця, переодягнувшись у форму правоохоронців. Вони забрали його в гараж і тортурами вимагали 100 тисяч доларів. Їм вдалося отримати частину грошей та криптовалюту.

Злочинців було затримано під час спроби вивезти жертву до лісу. Їм пред’явлені звинувачення у вимаганні, викраденні та тортурах. Суд заарештував їх без права на заставу, і їм загрожує до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна. Затримали 5 чоловіків, яких підозрюють у рекетирстві на території Кіровоградщини та Дніпропетровщини.

Цьoгoріч у Крoпивницькoму планують завершити заміну кoнтейнерів для сміття