“Укренерго” дало прогноз щодо відключень світла на 3 жовтня

3 жовтня в Україні не планується відключення електроенергії за графіками.

Генератор на вулиці
"Укренерго" дало прогноз щодо відключень світла на 3 жовтня

3 жовтня в Україні не планується відключення електроенергії за графіками, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” із посиланням на “Укренерго“.

Громадян просять відповідально підходити до використання потужних електроприладів, особливо у пікову годину роботи сонячних електростанцій — з 10:00 до 16:00. Це допоможе стабілізувати навантаження на енергосистему та уникнути можливих перевантажень.

З початку 2024 року Україна зіткнулася із серйозними атаками на свою енергетичну інфраструктуру. Російські удари навесні знищили понад 80% генераційних потужностей країни, що призвело до аварійних та планових відключень світла. У липні вдалося відновити два енергоблоки на АЕС, що покращило ситуацію, але після нових атак у серпні графіки відключень знову було введено.

До вересня енергосистема стабілізувалася, і відключення світла поки що не провадиться. Проте, експерти попереджають, що ситуація залишається нестабільною, і при різкому збільшенні споживання електроенергії графіки відключень можуть знову запровадити. У понеділок запланований імпорт 12,2 тисячі МВт-годин електрики.

Укренерго не прогнозує погодинних відключень світла у вівторок.