На Донеччині без води залишаться 260 тисяч людей

Через обстріл російських військ північ Донецької області залишиться без водопостачання на невизначений термін.

Людина наливає воду в кухоль
На Донеччині без води залишаться 260 тисяч людей

Через обстріл російських військ північ Донецької області залишиться без водопостачання на невизначений термін, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Telegram голови Донецької ОВА Вадима Філашкіна.

Близько 260 тисяч жителів, які проживають у Слов’янську, Краматорську, Дружківці, Костянтинівці та прилеглих населених пунктах, зіштовхнуться з проблемами у подачі води.

За даними голови Донецької ОВА Вадима Філашкіна, 28 вересня росіяни завдали серйозної шкоди двом об’єктам компанії “Вода Донбасу”. Ушкодження настільки значні, що відновити роботу обладнання поки що неможливо.

Місцева влада спільно з ОВА шукає альтернативні способи водопостачання. Тимчасово подача технічної води здійснюватиметься з резервного водозабору. Донецька область регулярно зазнає обстрілів, внаслідок яких страждають житлові райони та інфраструктура. 3 жовтня обстріли призвели до відключення електропостачання, порушивши роботу залізниць та шахт. Збитків та руйнувань зазнали майже 70% сільгосппідприємств, які нині працюють на Донеччині.

На Донеччині овочево-баштанні культури та картопля зібрані на 51% площ.