Українська бойова система DELTA успішно дебютувала на навчаннях НАТО

Українські військові продемонстрували систему Delta на антидронових навчаннях НАТО, які пройшли у Нідерландах.

презентація системи DELTA на навчаннях НАТО
Українська бойова система DELTA успішно дебютувала на навчаннях НАТО

Українські військові продемонстрували систему Delta на антидронових навчаннях НАТО, які пройшли у Нідерландах. В ході навчань було протестовано понад 60 систем для боротьби з безпілотниками, і Україна презентувала свій досвід використання системи DELTA, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” із посиланням на Міноборони.

DELTA стала ключовою платформою для планування та відстеження дронів на навчаннях. Вона використовує протокол UA DRONE ID для ідентифікації дружніх дронів та забезпечує захищений обмін даними. Українські військові також інтегрували DELTA із системами партнерів для отримання інформації про повітряну та наземну обстановку в реальному часі.

DELTA допомагає планувати місії та відстежувати рух дронів, що робить її важливою частиною екосистеми НАТО. Система була розроблена у 2015 році та використовувалася у ключових операціях, включаючи оборону Києва та знищення крейсера “Москва”. Навчання включали сценарії з використанням дружніх безпілотників та масових атак дронів. НАТО планує створити ще майже півсотні нових бойових бригад.

Країни НАТО не будуть збивати ракети і дрони над Україною.