Українцям нагадали, як діяти у разі сигналу повітряної тривоги

В Україні сигнал повітряної тривоги став частиною повсякденного життя, тож важливо пам'ятати, як правильно діяти у такі моменти.

українці у бомбосховищі
Українцям нагадали, як діяти у разі сигналу повітряної тривоги

В Україні сигнал повітряної тривоги став частиною повсякденного життя, тож важливо пам’ятати, як правильно діяти у такі моменти, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” із посиланням на патрульну поліцію Львівської області.

Патрульна поліція Львівської області нагадує, що тривога оголошується не просто так, і важливо реагувати швидко та дотримуватись усіх заходів безпеки. При отриманні сигналу повітряної тривоги необхідно закрити вікна, вимкнути всі прилади, взяти із собою документи, засоби зв’язку та їжу, а потім негайно попрямувати до найближчого укриття.

Якщо укриття недоступне, слід знайти безпечне приміщення без вікон, дотримуючись правила двох стін. Важливо стежити за новинами, допомагати людям похилого віку переміщатися в безпечне місце і чекати сигналу про закінчення тривоги. Також нагадали, що з початку війни навчальний процес дітей зазнав змін, і під час тривог діти перебувають у школах та дитячих садках, де вживаються необхідні заходи для їхньої безпеки. Українцям нарахували вже ₴42 мільйони кешбеку.

Вже відомо чи доведеться платити українцям за в’їзд до ЄС від листопада.