Зі “знижкою” у 50% у Раді пропонують зменшити штраф за неуточнення даних у ТЦК

У Верховній Раді зареєстрували законопроект №12093.

У Раді розглядають можливість змінити штраф від ТЦК
Зі "знижкою" у 50% у Раді пропонують зменшити штраф за неуточнення даних у ТЦК

У Верховній Раді зареєстрували законопроект №12093, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” із посиланням на публікацію Верховної Ради.

Законопроект №12093 пропонує надавати громадянам можливість сплатити лише половину штрафу за невчасне оновлення даних військового обліку. Наразі розмір штрафу становить від 17 000 до 25 000 грн, але, якщо законопроект буде ухвалено, громадяни зможуть заплатити лише 50%, тобто 8 500 грн.

Законопроект було зареєстровано 4 жовтня та направлено на розгляд Комітету. Мета — стимулювати громадян самостійно оновлювати свої дані через електронний кабінет призовника чи центри надання адміністративних послуг. Це також має допомогти заповнити державний бюджет за рахунок добровільної сплати штрафів.

У разі прийняття до Кодексу України про адміністративні правопорушення будуть додані статті 279-9 та 300-3. Вони передбачають зниження штрафу при визнанні провини та можливість погашення половини суми протягом 10 днів після винесення ухвали. У ТЦК нагадали особливості перевірки військово-облікових документів.

У Волинському ТЦК облаштують місце для спілкування військовозобов’язаних з адвокатами.