У Раді наполягають на подальшому розширенні умов “єОселі” для ВПО

Наступними кроками у розширенні програми "ЄОселя" для переселенців мають стати зниження процентної ставки з 7% до 3% та зменшення першого внеску з 20% до 15%.

Олена Шуляк
У Раді наполягають на подальшому розширенні умов "єОселі" для ВПО

Наступними кроками у розширенні програми “ЄОселя” для переселенців мають стати зниження процентної ставки з 7% до 3% та зменшення першого внеску з 20% до 15%, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на PolitExpert.

Ці зміни не лише допоможуть вирішити житлові проблеми переселенців, а й вплинуть на ринок нерухомості, як первинний, так і вторинний.

Голова Комітету Верховної Ради Олена Шуляк зазначила, що нещодавні зміни у програмі дозволили переселенцям купувати житло на вторинному ринку по всій Україні, збільшивши допустимий вік будинків із 3 до 10 років. Це значно розширює їх можливості, оскільки купівля житла на вторинному ринку дозволяє швидше вирішити питання з житлом.

Шуляк наголосила, що для повноцінного рішення потрібно також знизити розмір першого внеску до 15% та зменшити відсоткову ставку до 3%, оскільки поточні умови (7% для переселенців) не зовсім справедливі. Усі ці зміни можуть бути внесені без розробки нового законодавства, а на рівні підзаконних актів, що залежить від уряду. У Раді зробили нову заяву щодо зниження мобілізаційного віку до 20 років.

Іран на параді показав модернізований дрон-камікадзе і ракету “Джихад”.