Усі енергетики виклалися на максимум, щоб підготуватися до зими

Максим Тимченко зазначив, що ключові гравці ринку спільно з Міненерго доклали максимум зусиль для підготовки енергосистеми України до зими у складних умовах.

Лінія електропередач
Усі енергетики виклалися на максимум, щоб підготуватися до зими

Генеральний директор ДПЕК Максим Тимченко зазначив, що ключові гравці ринку спільно з Міненерго доклали максимум зусиль для підготовки енергосистеми України до зими у складних умовах, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на ВВС.

Тимченко високо оцінив роботу міністра енергетики Германа Галущенка, який підтримує всі види генерації (атомну, теплову та гідро), щоб країна мала достатні потужності. Тимченко наголосив на важливості конструктивного підходу та співпраці замість критики, особливо напередодні нових викликів.

За його словами, замість критики треба зосередитися на лідерстві та продовжувати реформи для інтеграції енергосистеми України до європейської. Він також нагадав, що з початку війни ТЕС ДТЕК зазнавали обстрілів майже 190 разів, і компанія вклала понад 2,3 млрд грн у їх ремонт та відновлення за 2024 рік. Енергетики відновили пошкоджену через обстріли лінію живлення ЗАЕС.

Уряд Данії виділив понад 16 млн євро на відновлення енергетики України.