Великобританія може направити війська в Україну для навчання новобранців

Великобританія розглядає можливість відправлення своїх військових інструкторів до України для навчання новобранців.

Володимир Зеленський та Кір Стармер
Великобританія може направити війська в Україну для навчання новобранців

Великобританія розглядає можливість відправлення своїх військових інструкторів до України для навчання новобранців, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” із посиланням на The Times.

За даними The Times, невеликі групи британських інструкторів можуть поїхати на захід України, щоб допомогти готувати українських солдатів перед відправкою на фронт. Це рішення може вирішити логістичні проблеми та заощадити кошти, оскільки зараз українських військових відправляють на навчання до Великобританії. У рамках операції “Інтерфлекс” вже десятки тисяч українських солдатів пройшли підготовку у Британії. Проте британські військові вважають, що навчання в Україні було б швидше та дешевшим.

Українські джерела вважають, що таке рішення стане сильним військово-політичним сигналом для Росії та інших країн, а також сприятиме розгортанню інфраструктури НАТО в Україні. Це дозволить британським військовим переймати досвід українців та тестувати нове озброєння.

Президент Франції раніше запропонував створити коаліцію для навчання українських солдатів у самій Україні, проте деякі країни НАТО побоюються, що це може призвести до прямого конфлікту з Росією. Великобританія ввела санкції проти російських військових за застосування хімзброї в Україні.

Великобританія обіцяє прискорити вже обіцяну допомогу Україні.