У ЗСУ пригрозили кримінальними справами за поширення фейків щодо мобілізації

ЗСУ нагадали про кримінальну відповідальність за поширення фейків про мобілізацію, оскільки помилкова інформація підриває довіру до державних інститутів та оборонних сил України.

Представник ТЦК
У ЗСУ пригрозили кримінальними справами за поширення фейків щодо мобілізації

ЗСУ нагадали про кримінальну відповідальність за поширення фейків про мобілізацію, оскільки помилкова інформація підриває довіру до державних інститутів та оборонних сил України, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Сухопутні війська України.

Незважаючи на інформаційні кампанії, почастішали випадки поширення недостовірних відомостей, що дестабілізує суспільство та заважає мобілізації. Заборонено спотворювати вимоги мобілізації, поширювати неправдиві дані про заходи безпеки та давати неперевірені судження через медіа. Ці дії підривають довіру до армії та держави.

Закон України передбачає відповідальність за перешкоджання діяльності ЗСУ та інших військових структур. Компетентні органи мають право порушувати кримінальні провадження для захисту законної діяльності армії.

У Сухопутних військах також запевнили, що порушення з боку територіальних центрів не залишаються поза увагою командування та отримують правову оцінку. Нещодавно ТЦК провели рейди у кількох містах, включаючи Київ, перевіряючи громадян після концерту гурту “Океан Ельзи”. У Верховній Раді зазначили, що такі перевірки є законними та необхідні для поповнення підрозділів армії. ЗСУ вдарили по скупченню окупантів з HIMARS на Запоріжжі.

Військовий із Кіровоградщини отримав почесну нагороду Головнокомандувача ЗСУ “Золотий Хрест”.