Збитки екосистем України через агресію РФ досягли 65 мільярдів доларів

Екологічна система України сильно постраждала через російську військову агресію, і збитки вже оцінюються в 65 мільярдів доларів.

Денис Шмигаль
Збитки екосистем України через агресію РФ досягли 65 мільярдів доларів

Екологічна система України сильно постраждала через російську військову агресію, і збитки вже оцінюються в 65 мільярдів доларів, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

За словами Шмигаля, війна викликала безпрецедентне забруднення навколишнього середовища, торкнувшись третини українських лісів та 20% природоохоронних територій. Крім того, під загрозою опинилося 35% біорізноманіття Європи, яким володіє Україна.

Шмигаль наголосив на важливості розробки загальної стратегії для захисту природи та притягнення Росії до відповідальності за екологічні злочини. Основні завдання включають відстеження та документування збитків, збирання відгуків від партнерів та визначення спільних кроків для відновлення екології.

Прем’єр додав, що екологічна безпека є основою для економічного та соціального розвитку, тому важливо знайти ресурси для захисту та відновлення природи. Шмигаль очікує збільшення фінських інвестицій у проєкти в Україні.

Фінляндія провела понад 740 митних розслідувань щодо можливих порушень санкцій Росією.