Призовників, які оформлятимуть паспорт, автоматично внесуть до “Оберігу”

В Україні дані призовників від 16 до 25 років, які оформлюють паспорт, автоматично вноситимуть до реєстру "Оберіг". Таке рішення ухвалив Кабмін.

Застосунок Резерв+
Призовників, які оформлятимуть паспорт, автоматично внесуть до "Оберігу"

В Україні дані призовників від 16 до 25 років, які оформлюють паспорт, автоматично вноситимуть до реєстру “Оберіг”. Таке рішення ухвалив Кабмін, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Донецький обласний ТЦК та СП.

Нова постанова дозволяє перевіряти та оновлювати інформацію про призовників, військовозобов’язаних та резервістів без необхідності особистого візиту до військкоматів та проходження медичної комісії. Це спрощує процес обліку для молодих людей, включаючи тих, хто мешкає за кордоном.

Також оновлені дані про чоловіків віком від 16 до 60 років автоматично збиратимуться з реєстрів міграційної служби, Міністерства юстиції та прикордонної служби, що виключить помилки та відправлення повісток померлим або заарештованим.

“Оберіг” – електронний реєстр для ведення військового обліку, де збираються дані про особисту інформацію, освіту, сімейний стан та батьків військовозобов’язаних. Міністерство оборони зазначає, що в реєстрі будуть вказані дані про повістки, але коригування внесеної інформації на перших етапах може бути ускладнене. Вже відомо що буде, якщо дані військового квитка не співпадуть з даним з “Оберіг” під час перевірки.

У Міноборони пояснили, як працюватиме реєстр “Оберіг”.