В окупованому Таврійську вода в кранах непридатна до вживання

У тимчасово окупованому Таврійську Херсонської області виникла критична ситуація з водопостачанням. У кранах тече технічна вода, непридатна для пиття та приготування їжі.

Брудна вода
В окупованому Таврійську вода в кранах непридатна до вживання

У тимчасово окупованому Таврійську Херсонської області виникла критична ситуація з водопостачанням. У кранах тече технічна вода, непридатна для пиття та приготування їжі. Про це повідомляє “Кіровоград Кропивницький” із посиланням на Центр національного спротиву.

ЦНС зазначає, що російська окупаційна влада не в змозі впоратися з кризою, яку вона сама і спровокувала. Після руйнування Каховського водосховища мешканці окупованих територій залишилися без доступу до чистої води, опинившись в умовах гуманітарної катастрофи.

Окупаційна влада не поспішає забезпечувати населення питною водою, що посилює ситуацію. Раніше повідомлялося, що в окупованих Донецьку та Макіївці воду подають лише на кілька годин на два дні, що підкреслює масштаб проблем із водопостачанням на цих територіях. Україна звернулася до ЮНЕСКО щодо захисту Херсонеса Таврійського.

В Україні виробники зможуть реєструвати продукти з географічним зазначенням.