Кабмін змінив порядок виплат сім’ям загиблих військових та поліцейських

Кабінет міністрів України вніс зміни до порядку виплати компенсацій за невикористані дні відпустки сім'ям загиблих військовослужбовців та поліцейських.

Кабінет міністрів
Кабмін змінив порядок виплат сім'ям загиблих військових та поліцейських

Кабінет міністрів України вніс зміни до порядку виплати компенсацій за невикористані дні відпустки сім’ям загиблих військовослужбовців та поліцейських, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на представника уряду у Верховній Раді Тараса Мельничука у Telegram.

Тепер компенсація розраховуватиметься на основі кількості днів основної та додаткової відпустки, передбачених для військовослужбовців та поліцейських. Ця кількість залежить від вислуги років, місця служби та посади. Нововведення стосуються ЗСУ, Національної поліції, Нацгвардії, Служби зовнішньої розвідки, Держприкордонслужби та інших силових відомств.

Крім того, уряд спростив процес подання заяв на одноразову допомогу. Наразі документи можна подавати через Міністерство ветеранів, центри адміністративних послуг або онлайн через Портал Дія та інші електронні сервіси.

Нагадаємо, раніше Кабмін встановив виплату одноразової допомоги у розмірі 15 млн гривень сім’ям загиблих військовослужбовців. Ці зміни спрямовані на забезпечення прозорості та оперативності виплат за умов війни. Кабмін спростив утилізацію боєприпасів, дозволив використати мобільні комплекси.

Кабмін створив координаційний штаб на період опалювального сезону.