Міненерго та українські енергокомпанії належним чином підготувалися до зими

Енергосистема України зберігає стабільність, незважаючи на понад 1000 атак з жовтня 2022 року, завдяки підготовці Міненерго та енергетичних компаній, заявив директор "Інституту світової політики" Євген Магда.

Міненерго та українські енергокомпанії належним чином підготувалися до зими

Енергосистема України зберігає стабільність, незважаючи на понад 1000 атак з жовтня 2022 року, завдяки підготовці Міненерго та енергетичних компаній, заявив директор “Інституту світової політики” Євген Магда, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Liga.Net.

Атаки скоротили виробництво електроенергії до третини довоєнного рівня, але злагоджені дії дозволили забезпечити стійкість системи. Українські енергетики наперед провели ремонтні роботи, підготували запаси палива та закупили обладнання, включаючи закордонні постачання, щоб оперативно реагувати на нові удари. Усі роботи виконували за графіком під контролем антикризового штабу.

Магда зазначив, що Україна входить до опалювального сезону готовою, але наголосив на необхідності посилення ППО для захисту об’єктів від ракетних та дронових атак. Без надійного захисту праця енергетиків може виявитися марною. Міністр енергетики Герман Галущенко також наголосив, що для захисту енергетичної інфраструктури Україні вкрай потрібні додаткові системи ППО. Енергетики відновили роботу лінії живлення ЗАЕС.

За добу енергетики відновили живлення понад 78 тисячам споживачів.

Exit mobile version