Держоператора тилу звинувачують у провалі завдання контролю якості продовольства для армії

Після створення Державного оператора тилу під орудою Арсена Жумадилова система контролю якості продуктів для ЗСУ не змінилася.

Арсен Жумаділов
Держоператора тилу звинувачують у провалі завдання контролю якості продовольства для армії

Після створення Державного оператора тилу під орудою Арсена Жумадилова система контролю якості продуктів для ЗСУ не змінилася, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на “Апостроф“.

ГОТ скаржиться на постачальників, яких сам відібрав та з якими уклав контракти. Прикладом вибіркового підходу став розрив контракту з Трейд Граніт Інвест до завершення розслідування і без підтвердження порушень. При цьому у цієї компанії зафіксовано лише два порушення, тоді як у “Міт Пром” – 51, а у Буського консервного заводу – 176. Це викликає підозри у виборчому підході ГОП, коли реальні порушники уникають санкцій.

Крім того, деякі члени Антикорупційної ради при Міноборони намагаються зняти відповідальність із ГОТ та покласти її виключно на постачальників. Також з’ясувалося, що у другому кварталі 2024 року ГОТ уклав контракти на суму понад 1 млрд грн без відкритих тендерів на платформі Prozzoro, що викликає додаткові питання. Фахівці із семи країн пройдуть співбесіду на посади в наглядовій раді Держоператора тилу.

У Міноборони заявили, що не встигають впровадити стандартизовані меню для військових.