У селі поблизу Кропивницького облаштовують Алею пам’яті

Поблизу Кропивницького у селі Созонівка на центральному кладовищі облаштовують Алею пам’яті.

Про це Точці доступу повідомив староста села Віктор Колінько.

Будівництво Алеї пам’яті розпочали у селі ще у 2022-му році. Тоді брати-ковалі Юрій та Олег Гребенюки виготовили Дзвін пам’яті.  Сам дзвін символізує останнє серцебиття військових, що віддали життя за Україну. Ліворуч зображений воїн-захисник, праворуч – це мати або жінка, яка чекає на чоловіка. Зверху ангел, який проводжає загиблих на небо

Потім будівництво зупинилося через відсутність грошей у бюджеті. Проте ми потихеньку продовжуємо будівництво, використовуючи приватні гроші. Виклали бруківку на могилах полеглих захисників, – зазначив Віктор Колінько.

У 2022-му році на кладовище завезли бітумний камінь, щебінь та пісок. Тоді будівництво не продовжили, адже було важко знайти майстрів – усі пішли на фронт.

Поки я шукав майстрів,  люди почали брати будматеріал та облаштовувати могили своїх рідних. Хто відсів брав, хто камінь.

Зараз староста села знайшов майстрів, але постало питання оплати їхньої роботи. Майстрам потрібно заплатити 14 тисяч гривень.

На Алеї пам’яті встановлять герб, виготовлений з металопрофілю.

Його вже виготовляють майстри, на це я виділив власні гроші. Також там встановимо стелу, яка вночі буде підсвічуватися, але це буде після нашої перемоги, – розповів староста села.

Созонівка втратила у війні з росіянами 8 захисників, 5 з яких поховані у селі: 

На превеликий жаль, маємо трьох безвісти зниклих захисників та 1 військовий знаходиться у російському полоні,  – розповів Віктор Колінько.

Всі охочі допомогти з будівництвом Алеї пам’яті можуть звернутися до старостату села Созонівка Великосеверинівської громади.

dostyp.com.ua

Exit mobile version