Пошкоджені дахи, вибиті вікна та повалені дерева: жителі Світловодська розповіли про наслідки російської атаки (ФОТО)

Понад пів сотні приватних будинків, зо три десятки гаражів, дві школи, дитсадок та об'єкт критичної інфраструктури пошкодили російські ракети у громаді на Кіровоградщині. Ці пошкодження вже зафіксувала спеціальна комісія. Нині у громаді оговтуються від обстрілу та обраховують збитки. Про наслідки атаки читайте на Точці доступу.

У ніч на 8 травня Світловодська громада, що на Кіровоградщині постраждала від масованої ракетної атаки росіян.

У будинку Валерія вибухова хвиля вибила вікна і двері, пошкодила дах. У момент вибуху чоловік лежав на дивані. Віконна рама впала просто на нього: 

Лежав отут, вже не спав, бо прокинувся раніше – почув постріли з кулеметів, видно, по дронах гатили. Повернувся до вікна –  спалах такий, встиг лише руками закритися.

Ворожа ракета практично зруйнувала і сусідній будинок. Його господарі знаходяться у такому пригніченому стані, що ні з ким не спілкуються.

У них маленька дитина, вона дуже злякалася, – розповідає місцева жителька Регіна.

Сергій почув вибухи з сусідньої вулиці. Прибіг допомагати синові розбирати завали. В будинку родича зірвало паркан, пошкодило шифер та вікна. А біля дому в лісосмузі з коріннями вирвало десятки дерев:

Вранці десь годині о п'ятій почули два вибухи. Син зателефонував та сказав, що впало біля дому.

З постраждалими працювали психологи ДСНС.

Ми надавали екстренну психологічну допомогу. Були сльози, паніка, агресія, але це все нормальні реакції на ті події, які  пережили люди, – розповіла  керівниця психологічної служби Головного управління ДСНС в області  Євгенія Погрібна. 

Голова громади Андрій Маліцький говорить, що збитки, спричинені ракетною атакою, обраховують. Станом на 8 травня зафіксували пошкодження у шести десятках дворів.

Одноразову матеріальну допомогу постраждалим плануємо виплатити з міського бюджету. Також громада співпрацює з благодійними фондами, які нададуть будівельні матеріали, необхідні для першочергового ремонту. 

Через обстріл у громаді перебої зі світлом та водою. Енергетики ремонтують пошкоджені лінії електропередач.

#війна

dostyp.com.ua

Exit mobile version