Як обрати якісні та корисні мультфільми для дітей

Сучасним батькам серед різноманіття контенту, наявного в інтернеті, не завжди просто обрати якісні та цікаві мультики для дітей, які не лише розважатимуть, а й навчатимуть. У статті ми розкажемо, як правильно обрати мультфільми для дітей та акцентуємо увагу на деталях, на які варто звернути увагу батькам у першу чергу. 

На що варто звернути увагу при виборі мультфільму для дитини

Батькам в першу чергу слід звертати увагу на декілька основних факторів: 

  • Вік дитини: слід орієнтуватися на вікову категорію. Молодшим дітям підійдуть мультики з простим, повторюваним сюжетом, без гучних звуків та складних сюжетних ліній. Старші ж діти можуть сприймати та аналізувати складні сюжетні лінії.
  • Сюжет: батьки повинні підбирати такі мультфільми, які орієнтуються на вподобання їхніх дітей – історії про іграшки, тварин, вигаданих персонажів чи казкових героїв. Тут все індивідуально. Проте мультик має нести просвітницьку мету та навчати позитивним цінностям. 
  • Відгуки та описи: батькам варто почитати відгуки та описи про той чи інший мультфільм, які залишили інші користувачі. Це допоможе не тільки скласти уявлення про мультик, а й зекономити час під час вибору мультфільму для вашої дитини.
  • Як дивитися мультики разом із дітьми

    Часто батьки можуть ввімкнути мультик, залишити дітей наодинці, а самі займаються власними справами. Проте спільний перегляд мультфільму – це можливість корисно та цікаво провести дозвілля з дитиною. Коли дитина дивиться мультик разом з татом чи мамою, вона краще розуміє сюжет. Батьки ж в свою чергу мають можливість поспостерігати за дитиною: як вона реагує на ті чи інші сюжетні моменти, що їй цікаво, а що ні. 

    Під час спільного перегляду мультфільмів батькам бажано дотримуватись певного алгоритму дій: 

    • Обговоріть побачене: після перегляду мультфільму обов’язкого обговоріть побачене з дитиною – що було цікавим, а що ні, що порадувало, чи навпаки засмутило. Питайте думку дитини стосовно окремих моментів та обов’язково вислухайте відповідь. Це допоможе формувати у дитини навички критичного мислення. 
    • Робіть невеликі перерви під час перегляду: якщо ви бачите, що ваша дитина втомилася, тоді варто робити невеликі перерви під час яких можна порухатися, сходити до туалету, чи перекусити. Таким чином дитина менше втомлюватиметься та зможе краще запам’ятати сюжет.
    • Не варто лягати спати одразу після перегляду: дайте дитині час усвідомити та прийняти побачене, поділитися емоціями та враженнями. Краще виділіть декілька хвилин на те, щоб поспілкуватися з дитиною та обмінятися враженнями. 

    Вибір мультфільму для дітей – відповідальна справа, тож батькам не варто ставитися до неї легковажно. Мультики – не лише елемент розваги, це потужний інструмет, який здатен формувати когнітивні навички, навчає її та допомагає формувати цінності.

    Тому варто обирати не просто легкі та веселі мультфільми, а ті, які несуть просвітницьку та навчальну складову. Лише в такому випадку дитина під час перегляду мультфільму не тільки розважатиметься та відпочиватиме, а й навчатимуться новому. 

     

     

    #реклама

    dostyp.com.ua

    Exit mobile version