У селі на Кіровоградщині відкрили Алею пам’яті загиблим захисникам

На Кіровоградщині у селі  Ганно-Требинівка Устинівської громади відкрили Алею пам’яті загиблим захисникам.

Про це йдеться на сторінці Устинівської селищної ради у фейсбуці, передає Точка доступу.

На Алеї встановили стенди з фотографіями загиблих військових-односельців – Сергія Білодіда та Петра Середенка.

Алею відкрили завдяки фінансовій підтримці родин загиблих військовослужбовців. 

Ця Алея пам’яті буде місцем піднесення патріотичного духу, де молодь і громадськість будуть подумки зустрічатися з загиблими захисниками, щоб пам’ятати, якою дорогою ціною виборюється свобода, незалежність і суверенітет України, – зазначили в громаді.

51-річний сержант Сергій Білодід, позивний Дід, загинув 29 серпня 2022 року в бою з окупантами в районі села Сухий Ставок на Херсонщині. Під час ворожих обстрілів з артилерії закрив собою бойового медика, але сам отримав смертельні поранення.

Сергій жив у селі Ганно-Требинівка. У 1989 році закінчив Київське СПТУ-26 та здобув фах слюсаря-сантехніка. Потім пройшов строкову військову службу. Останні 20 років працював на комбайні. Цікавився електрогазозварюванням. 

Сергій Білодід служив у 57-ій окремій мотопіхотній бригаді імені кошового отамана Костя Гордієнка. Обіймав посаду командира бойової машини-командира відділення.

Мій тато – це чоловік з великої літери, такий добрий, чуйний, люблячий! Завжди прийде на допомогу, ніколи нікому не відмовляв. Чоловік, який міг зробити просто все, навіть те, що нереально, але він завжди викрутиться і зробить. Дуже розумний. Таких, як він, більше немає, – розповіла донька загиблого Марина.

Поховали військового в селі Ганно-Требинівка на Кіровоградщині. Вдома на Сергія чекали дружина, діти та онук.

Сергій Білодід

Петро Середенко народився 1 квітня 1996 року в селі Ганно-Требинівка. Закінчив місцеву школу. До мобілізації проживав і працював у місті Нова Одеса Миколаївської області. З початку вторгнення Росії був мобілізований до ЗСУ, отримав поранення, після лікування повернувся до війська. 19 листопада 2022 року під час стрілецького бою загинув поблизу населеного пункту Водяне Донецької області.

Петро Середенко #загиблі військові зсу

dostyp.com.ua

Exit mobile version