Торт за донат, новий мурал та ярмарок крафтовиків: як Кропивницький святкує День міста

Сьогодні, 21 вересня, Кропивницький відзначає 270 років з дня свого заснування. Цьогоріч обійшлося без гучних святкувань, адже в країні триває війна. Заходи, організовані цього дня у місті, були спрямовані на вшанування пам’яті загиблих захисників та збір донатів для ЗСУ, передає Точка доступу.

Так, на вулиці Академіка Тамма рідні загиблих військових висадили 270 дерев в пам’ять про полеглих захисників.

Зранку на вулиці Театральній відкрили мурал, присвячений Дню міста. Він зобpажає паноpаму міста з видатними культуpно-аpхітектуpними споpудами: музеями, будівлею унівеpситету та театpом. Створив стінопис художник-мураліст Олександр Бріцев.

Міська pада запpосила мене ствоpити муpал на основі бpендбуку міста.  Я скомпонував малюнок та додав автоpські елементи – сеpце, як символ любові до Укpаїни, – розповів художник у коментарі Точці доступу.

Окрім того, на Театральній організували фестивальне коло крафтових виробів від місцевих виробників, для дітей – майстер-класи.

На театральній площі за донат можна було скуштувати 270-кілограмовий торт “Легенда міста”. 

На вулиці Пашутінській в кінці ХІХ століття жив пекар на прізвище Алексєєнко. За легендою, пекар вирішив прогулятися містом та подивитися, як живуть люди. Люди бідкалися на війни, епідемії. І пекар надумав зробити приємне містянам – створити торт з горішками, вершковим маслом. Торт презентував до Дня міста, відтоді він став смачною легендою міста, – розповів легенду про створення смаколика краєзнавець Василь Левицький.

На отримані донати планують закупити тепловізор для ЗСУ.

Також на Театральній площі на містян чекав виступ міського духового оркестру.

Детальніше про те, як святкували у Кропивницькому День міста, дивіться у фоторепортажі Олександра Козловського.

Нагадаємо, у Кропивницькому висадили 270 дерев на знак вшанування полеглих Героїв-земляків.

 

#день міста

dostyp.com.ua

Exit mobile version