Рівень забруднення повітря пилом у Кропивницькому зменшується: головна санлікарка розповіла подробиці

Сьогодні, 1 жовтня, у Кропивницькому зафіксували зменшення рівня концентрації пилу з Каспійської низовини, порівняно з учорашніми показниками.

Про це розповіла директорка Центру контролю і профілактики хвороб у Кіровоградській області Надія Оперчук, передає кореспондентка Точки доступу.

Рівень концентрації пилу – перевищений

Кожні дві години фахівці центру контролю і профілактики хвороб вимірюють рівень забруднення повітря, розповіла Надія Оперчук. Нагадала, що вчора ввечері, 30 вересня, концентрація пилу в повітрі перевищувала норму.

При нормативі 0,5 мг/м³ ми мали показники 0,77 мг/м³-0,8 мг/м³. Сьогодні о 08:50 ми також робили заміри. Показники були в межах коефіцієнтів 0,51 мг/м³-0,54 мг/м³. Тобто концентрація пилу зменшується.

Заміри якості повітря роблять на висоті людського зросту і другого поверху. Такі нормативні вимоги, додала Надія Оперчук. Також фахівці Центру дослідили повітря на перевищення вмісту у ньому азоту діоксину, ангідриду сірчистого, вуглецю оксиду та формальдегіду. Перевищень вчора і сьогодні не фіксували.

Водночас на карті моніторингу якості повітря у Кропивницькому бачимо, що у одному з мікрорайонів міста – дуже погана якість повітря, ще у чотирьох – погана, а у одному – задовільна.

Як писала Точка доступу вчора, 30 вересня, пил з Каспійської низовини у Центральній Азії почав осідати у Кіровоградській області. В Українському гідрометеорологічному центрі пояснили, що там здійнялась пилова буря, яка дісталась регіонів України. Прогнозують, що це явище триватиме до 4 жовтня.

#чистота повітря

dostyp.com.ua

Exit mobile version