Збільшили кількість укриттів та генераторів: як розпочався навчальний рік на Кіровоградщині

У Кіровоградській області збільшили кількість укриттів у закладах освіти, а також кількість генераторів. Водночас кількість учнів у школах області зменшилася.

Про початок навчального року в Кіровоградській області розповіла директорка департаменту освіти і науки обласної військової адміністрації Ельза Лещенко, передає Точка доступу.

Кількість учнів та розвиток позашкільної освіти

У школах області стало менше на 3 191 учня. Так, у минулому році школи Кіровоградщини відвідували 94 642 учні, а у цьому році – 91451. На 816 учнів зменшилася кількість першокласників.

В області також на 16 збільшилася кількість шкіл, які навчають дітей офлайн. 

Цього навчального року в Кіровоградській області закрили два садочки. Причина – відсутність дітей, кількість вихованців зменшилася на півтори тисячі. Окрім того, призупинили освітній процес в 10 дитячих садках, це передбачає, що через певний період вони відновлять свою роботу. 

На Кіровоградщині збільшили кількість закладів позашкільної освіти, минулого навчального року їх було 77, цього року – 79. Нові заклади позашкільної освіти з’явилися в Соколівській та Аджамській територіальних громадах. 

Наша область входить до п’ятірки найкращих областей України за рівнем розвитку позашкільної освіти. Це безкоштовні заклади, – зазначила Ельза Лещенко.

Збільшили кількість укриттів та генераторів

У Кіровоградській області збільшилася кількість укриттів у закладах освіти з 701 до 904. 

Сьогодні мова йде про те, щоб у закладах освіти під час повітряних тривог не переривали навчання. Для цього в укриттях створюються належні умови, – зазначила Ельза Лещенко.

У 277 укриттях провели капітальний ремонт. До прикладу, у кропивницькому ліцеї “Лідер” розширили укриття. Тепер там одночасно може перебувати більше тисячі учнів: 

Це дозволяє всім учням навчатися в одну зміну.

Окрім того, заклади освіти зміцнюють свою енергетичну незалежність. Так, 637 закладів освіти мають генератори: 

Заклади, які розраховані на цілодобове перебування дітей, мають по декілька генераторів, щоб забезпечити приготування їжі учням, – зазначила Ельза Лещенко.

За період дії воєнного стану громади передали на потреби ЗСУ 31 шкільний автобус. На сьогодні за гроші державного та місцевих бюджетів громадам закупили 21 автобус. 

Мністерство освіти акцентує на тому, щоб місцеві влади звертали увагу на якість доріг по яким їздять шкільні автобуси, – зазначила Ельза Лещенко.

 

 

 

 

 

#навчальний рік

dostyp.com.ua

Exit mobile version