“Не мовчи! Полон вбиває”: у Кропивницькому відбулася акція на підтримку військовополонених та зниклих безвісти

Сьогодні, 13 жовтня, у Кропивницькому на площі Героїв Майдану відбулася акція на підтримку військовополонених та зниклих безвісти, передає кореспондентка Точки доступу.

Рідні військових вийшли на вже традиційну акцію підтримки. Головна мета якої – привернути увагу суспільства до доль військовополонених та зниклих безвісти.

Ольга Скаржинець прийшла на акцію підтримки разом з сином Назаром. Її чоловік Сергій Скаржинець, військовий з 20-річним досвідом, два з половиною роки перебуває у російському полоні.

Чоловік разом з побратимами потрапив у полон у Маріуполі на металургійному комбінаті імені Ілліча 12 квітня 2022 року. Ми знаємо, що він, слава богу, живий, – розповіла жінка.

Останні відомості про чоловіка Ольга отримувала близько пів року тому від побратимів, які повернулися з полону: 

Хлопці передавали, що він тримається. Стан не дуже добрий, адже у полоні погане харчування. Тортури, такі як на початку, не застосовують.

Рідним повідомили, що Сергій Скаржинець включений у списки на обмін. 

23-річного військового 56-ї бригади Володимира Алєксєєва чекає мама Анжела. Військовий пропав безвісти у вересні цього року у Калинівці, Донецької області: 

Мій син дуже добрий, чуйний, відважний. Він ніколи не ховався за спинами інших. 

Мама Дмитра Ковальчука, який зник безвісти 1 листопада 2022 року у Донецькій області, також прийшла сьогодні на акцію: 

Чекаємо, віримо, що він живий. Ніяких звісток про сина не надходило.   

До повномасштабного вторгнення Дмитро Ковальчук працював на підприємствах Кропивницького, потім поїхав на заробітки до Польщі. Коли почалася війна, Дмитро повернувся і добровільно доєднався до ЗСУ.  

Він сказав: “Мамо, я мушу йти і захищати свій рідний дім”.

Софія чекає з полону свого нареченого 26-річного Володимира Митюна, військовослужбовця полку “Азов”. Вона виходить на акцію кожної неділі. 

Ми дізналися, що Вова в полоні з новин у 2022 році. Потім він один раз виходив на зв’язок, коли був в Оленівці. Після цього зв’язку з ним не було. Зараз знаємо, що він в Ростові і, можливо, його скоро будуть судити, але інформації про це немає. Дізнаємось інформацію від звільнених хлопців. “Азов” не міняли більше року, тому свіжих відомостей немає.

Софія говорить, що її нареченого подають у списки на обмін кожного разу, проте поки безрезультатно.

Рідні зниклих безвісти та віськовополонених у Кропивницькому планують і надалі виходити на акції підтримки.

#акція підтримки

dostyp.com.ua

Exit mobile version