Жителів Кропивницького закликають долучатись до Третьої штурмової бригади

Протягом двох днів, 20 і 21 березня, у різних локаціях Кропивницького працювали представники Третьої штурмової бригади – розповідали чоловікам і жінкам про можливості служби у бригаді, вимоги до охочих і особливості військової служби.

Про це повідомляє кореспондентка Точки доступу.

У бригаді не називають імен і прізвищ

У Третій штурмовій бригаді військові звертаються одне до одного на псевдо, не називаючи імен і прізвищ, це ідеологія полку "Азов", якої притримуються у бригаді, розповів її представник на позивний "Тренер".

Ми приїхали, щоб поінформувати охочих, які мають намір приєднатись до лав бригади. Це не рекрутинг, такі центри працюють у Києві, Львові і Дніпрі. Безпосередньо ми їздимо містами України, бо нині є великий запит громадян щодо військової служби.

Критерії відбору до бригади

Всіх підряд в бригаду не беруть, розповів "Тренер". Людина, яка хоче вступити до лав бригади, має бути вмотивована на військову службу, чітко усвідомлювати, що треба захищати Україну, любити її і ненавидіти ворога, а також мати гарну фізичну підготовку.

Всьому іншому ми навчимо. Ми не чекаємо закон про демобілізацію, ми прийшли в підрозділ, щоб здобути перемогу, звільнити українську землю від ворога, і тільки тоді ми повернемось в мирне життя.

Сказав, що у Києві на базі бригади працює тестовий центр, там протягом тижня можна пройти програму "Хто ти, воїн?".

Кожен охочий, маючи 18 років, може пройти вишкіл, під час якого вирішить, зможе він бути військовим, чи ні. Якщо так – обере спеціальність, щоб розвивати відповідні здібності.

У бригаді панує дух братерства.

Це коли щоранку читається молитва українського націоналіста і мурахи йдуть тілом, і тобі хочеться повертатись до цього знову і знову. Як правило, люди, які пройшли вишкіл і відчули цю атмосферу, у 95% випадків хочуть лишитись у нашому підрозділі і нести службу.

Якщо людина вирішує йти на військову службу, обов’язково проходить курс молодого бійця.

Курс не має визначених термінів. Це може бути "від" і "до", тобто до того часу, поки людина не досягне максимальних вмінь. Лише після цього її спрямовують у бойовий підрозділ. Командир підрозділу ухвалює рішення, коли людина морально, фізично і психологічно буде готова виконувати бойові завдання.

Тобто людина має адаптуватись і усвідомити, що готова воювати. Нині, каже, у бригаду шукають військових за усіма військовими спеціальностями, серед них:

  • гранатометник;
  • стрілець;
  • фахівець з радіозв’язку і РЕБ (радіоелектронна боротьба).

Додав, що військові, які переходять з інших бригад і підрозділів, обов’язково також проходять перепідготовку у третій штурмовій, бо специфіка роботи у кожному підрозділі – своя.

Більше інформації про особливості військової служби у третій штурмовій бригаді можна знайти на САЙТІ.

Третина звернень – від жінок і дівчат

Від жінок і дівчат йде великий запит на проходження служби у бригаді, розповів "Тренер.

Я зворушений і здивований, бо 35-40% людей, які звертаються за інформацією щодо служби у бригаді – дівчата і жінки. У них горять очі, кажуть: "Ми знаємо, хто ви, і що робите, тому хочемо долучитись".

Молодіжна військово-патріотична організація "Центурія"

У третій штурмовій діє молодіжна військово-патріотична організація "Центурія", до якої можуть долучитись охочі віком від 14 років, розповів представник бригади на псевдо "Лофт".

Від того, як ідеологічно буде вихована наша молодь, буде залежати майбутнє України. Ми постійно співпрацюємо зі школами, анонсуємо діяльність нашої організації і знаходимо відгук серед молоді. У нас систематично відкриваються навчальні центри і нині ведеться робота щодо відкриття такого центру у Кіровоградській області.

Що кажуть відвідувачі

Прийшов поспілкуватись з представниками бригади щодо військового забезпечення бійців і взаємовідносин між командирами і підлеглими, розповів 41-річний кропивничанин Сергій.

Бо це найважливіші спектри військової служби. Я маю бойовий досвід і переконаний, що на службі не повинно бути зверхнього ставлення. Мені розповіли, що в бригаді немає уставщини, панує дух братерства і побратимства. Те ж саме мені говорили знайомі військові з інших збройних формувань.

Нині чоловік працює у  правоохоронних органах, проходить лікування. Одразу після одужання має намір йти воювати.

dostyp.com.ua

Exit mobile version