Психологи назвали три фрази, які підкреслюють вашу впевненісь і безпечність

Психологи назвали три фрази, які підкреслюють вашу впевненісь і безпечність

Психічно міцні люди залишаються витривалими, тому що вони не легко скочуються до сорому, самокритики чи самоненависті / фото ілюстративне ua.depositphotos.com

Кожен відчуває труднощі. Стійкі люди часто покладаються на свою розумову міцність, щоб подолати ці труднощі. Вони не поводяться так, ніби їхніх проблем не існує. Швидше вони мають співчуття до себе, що дозволяє їм сприймати такі емоції, як стрес чи розчарування, як можливість навчатися. Про це пише CNBC.

За словами авторки бестселерів та експерта з лідерства Брене Браун, насправді основою психічної стійкості є співчуття до себе.

“Психічно міцні люди залишаються психічно витривалими, тому що вони не легко скочуються до сорому, самокритики чи самоненависті”, – вважає експерт.

Замість цього стійкі люди покладаються на кілька конкретних слів і фраз, які допомагають їм сприймати перешкоди та реагувати на них:

“Мені потрібен час”

Навіть найсильнішим людям іноді доводиться робити крок назад і замислюватися.

“Замість того щоб поспішати оговтатися після важкої ситуації, дайте собі час відчути свої емоції. Ключовим компонентом стійкості є емоційна гнучкість, або здатність регулювати свої почуття та зменшувати їх інтенсивність у певній ситуації. Майстерство над цим може допомогти нам відчути себе сильними у складні часи”, – вважає психолог Кортні Воррен.

“Я можу впоратися з тим, що трапляється на моєму шляху”

Запевнення себе в тому, що ви подолаєте обставини, може мати велике значення, зазначає нейропсихолог Джуді Хо.

“Люди можуть відмовитися від фіксації на певному результаті, адаптувати свої стратегії подолання та знайти різні рішення та шляхи до своїх цілей. І вони можуть робити все це навіть тоді, коли їхні думки та почуття можуть наказувати їм втекти або натягнути на голову казкове покривало”, – каже експерт.

“Ні”

Уявіть собі: ви маєте справу зі своїм напруженим робочим графіком, коли колега просить вас допомогти йому виконати завдання. Ви можете сказати “так”, незважаючи на ваше велике робоче навантаження, бути командним гравцем. За словами психолога Джесіки Джексон, не відчувайте провини за те, що поставили себе на перше місце і сказали “ні”.

“Стійкість часто плутають із незалежністю. Але стійкість повинна стосуватися пріоритетів ваших потреб. Важливо знати свій поріг, знати свої межі та поважати їх, перш ніж згоріти”, – радить експерт.

Останні новини психології

Психологи назвали 5 вправ, які допоможуть залишатися спокійним. Експерти радять робити це для підтримки свого психічного здоров’я.

Гнів — здорова емоція, але лише до тих пір, поки вона не руйнує ваше психічне здоров’я та інших навколо вас. Якщо ви часто гніваєтеся, можливо, варто знати, як контролювати себе.

Також психологи розповіли про 5 простих способів покращити стосунки зі своїм партнером. Зокрема, багато пар після кількох років спільного життя не відчувають те кохання, яке було раніше, позаяк час та побут значно впливають на це.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Названо 8 ознак того, що ви більш емоційно зрілі за інших людей
  • Покращить пам’ять та концентрацію: ідеальний перекус для здоров’я мозку
  • Психологія не бреше: названо 10 способів, як дізнатися, чи справжній друг поруч із вами
  • www.unian.ua