Традиція приймати душ щодня залишиться в минулому чи ні: BBC дізналося прогноз

Традиція приймати душ щодня залишиться в минулому чи ні: BBC дізналося прогноз

Експерт не вважає, що деякі люди перестануть щодня приймати душ / фото pixabay.com

Поки дехто сумнівається, приймати душ вранці чи ввечері, є й ті, хто відмовляється від щоденного миття всього тіла і повністю миється лише раз на певний проміжок часу. Уже з’явився прогноз щодо того, чи залишиться традиція приймати душ щодня в минулому.

Доктор медичних наук Стефані С. Гарднер зазначала, що шкірі часте миття здатне нашкодити, оскільки на ній є захисний шар, який можна змити, особливо якщо використовувати жорсткі засоби для гігієни. За відомостями експерта, якщо змити натуральний захист, можливі негативні наслідки.

Чи потрібно приймати душ щодня – як можна нашкодити шкірі:

  • якщо буде змито захисний шар шкіри, то можуть виникнути сухість, подразнення та свербіж;
  • шкіра може потріскатися.
  • Лікарка наголосила, що через тріщини на шкірі в організм можуть проникнути мікроби, а також алергени, через що можливі алергічні реакції та шкірні інфекції.

    Відео дня

    Видання BBC дізналося, чи не може така традиція, як душ щодня, залишитися в минулому. Професор Крістен Грам-Ганссен з Ольборзького університету в Данії вважає, що, швидше за все, люди не почнуть уникати душової кабіни.

    “Ми приймаємо душ не заради здоров’я. Ми приймаємо душ, тому що це нормально. Це не історія про те, як все повзе і повзе, а потім ми всі говоримо: “О, це була погана ідея! Давайте зупинимося…”. Вам не вдасться повернути час. Норми прийняття душу тепер укорінилися в нашому суспільстві”, – зазначила експерт.

    Цікаві новини – сьогодні це варто прочитати

    Раніше було названо корисну звичку для серця. Кардіолог Рохіт Вуппулурі повідомив, що щоранку обов’язково випиває дві великі склянки звичайної води. Лікар зазначив, що рідина допомагає розбудити і розум, і тіло для майбутнього дня.

    www.unian.ua