Успішні люди не кажуть собі 5 руйнівних фраз, – доктор

Доктор розповіла, які фрази собі не кажуть успішні особистості / фото pixabay.com

Вважається, що впевненість в собі є важливою складовою успіху. Для того, щоб не ламати в собі власноруч упевненість, не слід використовувати стосовно себе руйнівні, токсичні фрази.

Про те, що не слід говорити собі, поділилася викладач Єльського університету, доктор філософії Емма Сеппяля в статті для CNBC. За її словами, зокрема, не варто використовувати фразу “я не такий хороший, як вони”. Експерт порадила не шукати у собі слабкі сторони, а навпаки – виявити свої “фішки”.

Доктор також зазначила, що не слід себе принижувати за помилки. Сеппяля підкреслила, що варто забути фразу “я не можу повірити, що я це зробив, я такий дурний”. Експерт підкреслила, що треба поблажливіше ставитися до себе, оскільки успіх неможливий без помилок.

Відео дня

Люди, які домоглися успіху, також не кажуть собі таких слів: 

  • “Я такий невдаха”. Доктор не радить так себе “таврувати”. Варто сприймати невдачі як можливість навчитися щось робити краще;
  • “Я ніколи не зможу цього отримати. Навіщо турбуватися?”. Експерт підкреслила, що людина до старості може вчитися чомусь новому, головне не покладати рук і більше займатися тією справою, в якій є бажання домогтися висот;
  • “Я недостатньо хороший”. Викладач попередила, що це дуже деструктивна для людини фраза.
  • За відомостями вчених, через таке ставлення до себе у людини може виникнути депресія, її може мучити тривога.

    Цікаві новини – сьогодні це варто прочитати

    Раніше психологи поділилися, які ознаки образи. Зокрема, ображений жінкою чоловік може почати цинічно ставитися до стосунків. Крім того, йому після образи може стати важко комусь довіритися у майбутньому.

    www.unian.ua

    Exit mobile version